ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΜΣ ΣE ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ “ARTEMIS”

Sunday 31 Ιουλίου 2022

Το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος (ΠΜΣ Επιστήμες Γης και Περιβάλλον), εταίρος του προγράμματος Erasmus+ «ARTeMIS -Action for Research and Teaching Mining Exploration Inclusive School» (Δράση για την έρευνα και την εκπαίδευση/κατάρτιση στην μεταλλευτική έρευνα – Ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς), με συντονιστή το Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης Γαλλίας, συμμετέχει στην εκπαιδευτική δράση «Field Training – Εκπαίδευση πεδίου», που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2022.

Η δράση περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο workshop στο Νανσύ της Γαλλίας και εκπαιδευτική δράση πεδίου στην Β. Ελλάδα, με θέμα την κατάρτιση στη χρήση φορητών (portable) αναλυτικών τεχνικών στο πλαίσιο της αναζήτηση μαγματικών-υδροθερμικών κοιτασμάτων. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα Γεωλογικά Τμήματα των Πανεπιστημίων, της Λωρραίνης Γαλλίας (συντονιστής), του Ερλάνγκεν Γερμανίας, του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ.

A) Tο Workshop θα διεξαχθεί στο Νανσύ, Γαλλίας, από Δευτέρα 12/9 έως Παρασκευή 17/9. Περιλαμβάνει εκπαίδευση πρακτική και θεωρητική σε σύγχρονες φασματοσκοπικές τεχνικές που εφαρμόζονται στην αναζήτηση μαγματικώνυδροθερμικών κοιτασμάτων.

B) Η εκπαιδευτική δράση πεδίου (Field trip training) στην Β. Ελλάδα θα διεξαχθεί από 26/9 έως 7/10. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής: • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26.09: διαλέξεις με θέμα την «Γεωλογία και κοιτασματολογία της Βορείου Ελλάδας» 27.09 - 28.09: Δύο ημέρες με στοχευμένες δραστηριότητες στην οργάνωση της έρευνας πεδίου (literature and mapping review, targeting exercises, organization of the time to be spent on the field, repartitions of the tasks among the different working groups, selection of the most appropriate spectroscopic tools) • ΣΤΡΑΤΩΝΙ, HELLAS GOLD SA. 29.09 - 30.09: Εκπαίδευση σε πετρογραφική αναγνώριση πυρήνων γεωτρήσεων στο Στρατώνι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “HELLAS GOLD” και εργασία πεδίου σε μεταλλοφορία που αναπτύσσεται σε ρήγματα, στη Στρατωνίκη, Χαλκιδικής • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 01.10 - 08.10: Εργαστήριο πεδίου (Workshops) πάνω σε μαγματικά-υδροθερμικά κοιτάσματα της Θράκης: Σάππες -Άγιος Φιλιππος, Μαρώνεια, Καλλυντήρι.

Πληροφορίες:  Π. Βουδούρης (Επιστημονικός Υπεύθυνος), Χ. Στουραΐτη, Κ. Σούκης