ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Saturday 02 Δεκεμβρίου 2023

Με χαρά σας προσκαλούμε στην ημερίδα με θέμα: «Ψυχική ανθεκτικότητα μεταναστών και προσφύγων εφήβων: Ποιοι τα καταφέρνουν και γιατί;», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο Φυσιολογίας “Γ. Κοτζιάς” της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (κτήριο 15, Μικράς Ασίας 75, Αθήνα).

Η ημερίδα αποτελεί εκδήλωση διάχυσης των αποτελεσμάτων ερευνητικού έργου που χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (HFRI-FM17-1188) και υλοποιήθηκε από ερευνητική ομάδα του του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιστημονικά υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα εμπειρικά ευρήματα που προέκυψαν από μελέτες μεικτής (ποσοτικής και ποιοτικής) μεθοδολογίας, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 1.500 μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου σε περισσότερες από 20 σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής. Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η Ann Masten, διακεκριμένη καθηγήτρια McKnight στο Πανεπιστήμιο της Minnesota, ΗΠΑ, και μέλος της διεθνούς συμβουλευτικής επιτροπής του έργου. Η προσκεκλημένη ομιλία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα. Θα μιλήσουν επίσης μέλη της ερευνητικής ομάδας του έργου. Θα προβληθούν σύντομα στιγμιότυπα από αφηγήσεις ζωής των εφήβων και θα οργανωθεί στρογγυλό τραπέζι με συμμετοχή εκπαιδευτικών. 

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στο τέλος των εργασιών της ημερίδας.

Δήλωση εγγραφής: https://forms.gle/HfxHgsjPUhzk29Ev8 (έως 30/11/2023)
Πληροφορίες: http://www.psych.uoa.gr/units/research-centers/resilience/myr.html
Επικοινωνία: frmotti[at]psych.uoa[dot]gr, vpavlop@psych.uoa.gr

Δείτε περισσότερα εδώ.