ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "ΥΜΕΙΣ ΓΑΡ ΕΠ' ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΛΗΘΗΤΕ" (ΓΑΛ. 5,13) 1821-2021 ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Monday 08 Νοεμβρίου 2021
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "ΥΜΕΙΣ ΓΑΡ ΕΠ' ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΛΗΘΗΤΕ" (ΓΑΛ. 5,13) 1821-2021 ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, υπό τον τίτλο «Ὑμεῖς γὰρ ἐπ᾽ ἐλευθερίᾳ ἐκλήθητε» 1821-2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 4 έως  7 Νοεμβρίου 2021 στην ανακαινισμένη Αίθουσα Οπτικοακουστικής Διδασκαλίας  Α΄ της Σχολής.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αν. Καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής κ. Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος.

Το συνέδριο, το οποίο διεξήχθη υβριδικά, με φυσική αλλά και εξ αποστάσεως παρουσία, προκάλεσε το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το παρακολούθησαν περισσότερα από 600 άτομα.

Διακεκριμένοι θεολόγοι, κληρικοί, ιστορικοί, νομικοί, κοινωνιολόγοι κ.ά. φώτισαν με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους άγνωστες πτυχές της Επανάστασης του 1821 και του ρόλου, που διαδραμάτισαν τα θεολογικά γράμματα και η Εκκλησία στη διατήρηση της αυτοσυνειδησίας του Ελληνικού λαού.  

Η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εισηγητές του συνεδρίου και προς όλους εκείνους που εργάστηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωσή του.